13-04-2021

Πρώην σερβιτόρα επέτρεψε τα χρήματα που είχε κλέψει από εστιατόριο – Μαζί με μία επιστολή (εικόνα)

Στα μάτια της δεν πίστευε η ιδιοκτήτρια ενός μεξικανικού εστιατορίου στην Τουσόν της Αριζόνα. Ο λόγος; Πριν από μερικές ημέρες έλαβε ένα γράμμα από άγνωστη αποστολέα.

Τι είχε γίνει; Η άγνωστη γυναίκα είχε βάλει μέσα στο φάκελο 1.000 δολάρια και μία επιστολή.

Στην ιδιόχειρη επιστολή εξηγεί πως είχε εργαστεί τη δεκαετία του 1990 στο ρεστοράν ως σερβιτόρα και στο διάστημα εκείνο είχε κλέψει μερικές εκατοντάδες δολάρια, μη «χτυπώντας» ορισμένα ποτά. Με την επιστολή και το χρηματικό ποσό ήθελε να επανορθώσει επειδή το είχε «βάρος».

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή της: «Ένας απ’ τους σερβιτόρους, με τους οποίους συνεργαζόμουν με παρότρυνε να μην χτυπάω στην ταμειακή μηχανή κάποια ποτά και να κρατάω τα χρήματα. Για κάποιον ανόητο λόγο το έκανα», γράφει η γυναίκα στην επιστολή και συνεχίζει: «Μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή δεν είχα κλέψει ποτέ στη ζωή μου, ούτε το ξανάκανα. Ευτυχώς ήμουν απαίσια σερβιτόρα και με απολύσατε, προτού προλάβω να κλέψω κάτι παραπάνω από λίγες εκατοντάδες δολάρια. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε, αλλά ακόμη το μετανιώνω. Λυπάμαι πολύ, που σας έκλεψε. Σας παρακαλώ δεχθείτε τη συγνώμη μου κι αυτά τα χρήματα που επιστρέφω μαζί με τους τόκους 20 χρόνων.

Μια ευγνώμων πρώην υπάλληλος».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιστολή ήρθε στο φως της δημοσιότητας και η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Καρλότα Φλόρες, είπε στο τοπικό δίκτυο KVOA-TV ότι τα μέλη του προσωπικού βούρκωσαν όταν τους διάβασε την επιστολή.

Εξήγησε δε πως πρόσφατα της είχε κλέψει κάποιος την τσάντα της και το γράμμα αυτό αποκατέστησε την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους. «Υπάρχουν ακόμη εκεί έξω αρκετοί καλοί άνθρωποι», είπε.

«Δεν ξέρω ποια είναι ή που βρίσκεται, αλλά ελπίζω να διάβασε ή να είδε στις ειδήσεις τι θετικό αντίκτυπο είχε το γράμμα της όχι μόνον σ’ εμένα, την οικογένεια και την επιχείρησή μου, αλλά και για το μέλλον μας ως κοινωνία», είπε.

Ο γιος της ανήρτησε την επιστολή της πρώην σερβιτόρας στο Facebook σημειώνοντας: «Δεν χρειάζεται να λες πάντα ποιος είσαι για να επανορθώσεις κάτι. Έσωσες την εβδομάδα μας!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ