18-04-2021

Κάλεσμα Ζάεφ στους σκοπιανούς πολίτες λίγο πριν το δημοψήφισμα – «Αναλάβετε τις ευθύνες σας για το μέλλον»

Στους «ρυθμούς» του δημοψηφίσματος βρίσκεται πλέον η ΠΓΔΜ, με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να επικεντρώνει τις στρατηγικές του κινήσεις του στην εκστρατεία υπέρ του «ναι» για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη γείτονα χώρα, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες για το δημοψήφισμα και να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας τους

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να λάβουν μια «ιστορική απόφαση» κι ότι «τώρα είναι η ώρα για κάθε πολίτη της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον».

«Καθένας από μας υποχρεούται να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας. Είναι δικαίωμά σας η ψήφος σας. Μην αφήσετε κανέναν να καταχραστεί το δικαίωμά σας», είπε προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να αμφιταλαντευθούν ως προς το αν θα πρέπει να πάνε στα εκλογικά κέντρα και να αποφανθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», σημείωσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο κι αν είναι αυτό.

Ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση, σε «όλα τα έντιμα μέλη του VMRO» να κατανοήσουν τη σημασία της ιστορικής συγκυρίας λέγοντας: «Η πόρτα είναι ανοιχτή».

«Ας αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας πούμε “Ναι” στην εγγυημένη σταθερότητα και ασφάλεια μέσω της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ