26-01-2021

Βαριά ηρεμιστικά είχαν δώσει στα δώδεκα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Τα έβγαλαν αναίσθητα (video)

  • Αρχικά ο ταϊλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι στα παιδιά θα χορηγηθούν αγχολυτικά χάπια
  • Ο λόγος ήταν για να μην πανικοβληθούν κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης απεγκλωβισμού τους
  • Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα τα παιδιά φαίνεται να μεταφέρονται από τους δύτες αναίσθητα

Ο ταϊλανδός πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι στα 12 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο είχαν χορηγηθεί αγχολυτικά χάπια. 

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα τα χάπια που είχαν χορηγηθεί στα παιδιά ήταν βαριά ηρεμιστικά. Ο λόγος που ουσιαστικά οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αποφάσισαν να ναρκώσουν τα παιδιά ήταν για να μην πανικοβληθούν κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά δύσκολης επιχείρησης απεγκλωβισμού τους.

Στην ομάδα διάσωσης συμμετείχε η ελίτ των δυτών διεθνώς, με επικεφαλής του Βρετανούς, οι οποίοι καθοδηγούσαν τα  παιδιά στην απίστευτα δύσκολη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να βγουν έξω.

Ένας από τους βρετανούς δύτες, αναφέρει τώρα η Daily Mail, δήλωσε: «Μου είπαν ότι χορήγησαν στα παιδιά υψηλή δόση κεταμίνης (ένα ηρεμιστικό για άλογα το οποίο συχνά χρησιμοποιείται και ως ναρκωτικό σε πάρτι. Ο Φερνάντο Ράιγαλ, ένας ισπανός δύτης που πήρε μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, είπε στη Daily Mail πως τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, δεν είχαν τις αισθήσεις τους». Ωστόσο, ο ταϊλανδός πρωθυπουργός το αρνήθηκε, λέγοντας ότι τα παιδιά είχαν κανονικά τις αισθήσεις τους.

Εν τω μεταξύ ένα νέο βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα δείχνει τα παιδιά να μεταφέρονται σε φορεία, σε τμήματα του σπηλαίου που δεν ήταν πλημμυρισμένα με νερό. Εκεί που κολυμπούσαν τα δείχνουν απλά να τα τραβούν οι δύτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ