09-05-2021

Ο Μακρόν «κράζει» μικρό μαθητή – «Πάρε πτυχίο, βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση» (video)

Την… αντίδραση του γάλλου προέδρου προκάλεσε ένας μικρός μαθητής στο πλαίσιο τον εορτασμών της 18ης Ιουνίου 1940. Ο νεαρός αποκάλεσε τον Μακρόν με το μικρό του όνομα και ο γάλλος πρόεδρος έβγαλε… καπνούς.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών ο Μακρόν πλησίασε κάποιους παρισταμένους που τον παρακολουθούσαν πίσω από τα κάγκελα.

Χαιρετώντας κάποιους μαθητές που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις, ένας από αυτούς άρχισε να τραγουδάει την Διεθνή και είπε στον Εμανουέλ Μακρόν: «Είσαι καλά, Μανιού»;

Ωστόσο, ο τόνος του νεαρού δεν άρεσε καθόλου στον γάλλο πρόεδρο που απάντησε έξαλλος: «Όχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι». Ο νεαρός απάντησε αμήχανα «Συγγνώμη Κύριε Πρόεδρε» αλλά o Μακρόν συνέχισε:

«Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Επομένως μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και επομένως πρέπει να με αποκαλείς «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας» ή «Κύριε». Εντάξει; Άντε».

«Και πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ