18-05-2021

«Νέα σελίδα καλών γειτονικών σχέσεων με τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ», σημειώνει η Αλβανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας χαρετίζει την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική και ως ένα καλό βήμα για ολόκληρη την περιοχή, κάνοντας λόγο επίσης για μια νέα σελίδα καλών γειτονικών σχέσεων και συνεργασίας με την Ευρώπη.

«Στη γραφική Πρέσπα που ενώνει λαούς σε αυτή την τριμερή περιοχή γειτονικών χωρών, οι πολίτες των δύο χωρών, η περιοχή, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΟΗΕ έγιναν μάρτυρες μιας νέας σελίδας καλών γειτονικών σχέσεων και συνεργασίας με την Ευρώπη», αναφέρει το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Επίσης, στέλνει το μήνυμα πως είναι ώρα για μείζονες λύσεις στην περιοχή μας, με βάση την κοινή βούληση να σταθεροποιηθεί τελικά ο χώρος μας, με στόχο να γίνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Καταληκτικά, υπογραμμίζει πως ενθαρρύνει την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να ολοκληρώσουν όλα τα βήματα για για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας και προστίθεται ότι η συμφωνία αυτή εξυπηρετεί τη φιλία, την ευημερία και την ευρωπαϊκή προοπτική, τόσο των χωρών όσο και των πολιτών της περιοχής μας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ