07-05-2021

Κρέμασαν εσώρουχα έξω από γραφείο βρετανού βουλευτή – Μπλόκαρε την ποινικοποίηση του «upskirting» (εικόνες – video)

Τις έντονες αντιδράσεις του γυναικείου πληθυσμού στη Βρετανία έχει προκαλέσει βουλευτής των Συντηρητικών, με την απόφασή του να μπλοκάρει νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του λεγόμενου «upskirting». Το «upskirting» είναι η τακτική κάποιων να φωτογραφίζουν κάτω από τις φούστες γυναικών, εν αγνοία των θυμάτων τους.

Ο βουλευτής, Κρίστοφερ Τσόουπ, αποφάσισε να μπλοκάρει το νομοσχέδιο που είχε εισάγει στη Βουλή των Κοινοτήτων μία βουλευτής της αντιπολίτευσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Μία από αυτές είχε να κάνει και με τη… διακόσμηση του γραφείου του, αφού κάποιοι κρέμασαν εσώρουχα έξω από την πόρτα του στο κοινοβούλιο.

Το ίδιο έκανε και η καλλιτέχνιδα, Λόρνα Ρις, στο γραφείο του βουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια.

«Κανείς δεν πρέπει να μπορεί να φωτογραφίζει τα εσώρουχά μου, εκτός αν το θέλω εγώ», ήταν το μήνυμα που είχε γράψει πάνω στα εσώρουχα, τα οποία κρέμασε στην πόρτα του βουλευτή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα εισάγει δικό της νομοσχέδιο για το ζήτημα, πριν από τα τέλη Ιουλίου. «Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το upskirting δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, Λούσι Φρέιζερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ