14-05-2021

Αξιολόγηση και ελληνικό χρέος στο επίκεντρο του Eurogroup της Πέμπτης – Το μήνυμα του Σεντένο

Με ένα μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ενημέρωσε για τα θέματα που αναμένονται να συζητηθούν τη μακρά νύχτα της Πέμπτης. «Συμπληρώθηκε η ατζέντα για το Eurogroup αυτής της εβδομάδας στο Λουξεμβούργο. Έξοδος προγράμματος της Ελλάδας, προϋπολογισμός Ισπανίας, επιτήρηση Κύπρου μετά το πρόγραμμα, νέα του ΔΝΤ και προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης», έγραψε ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Το Eurogroup της Πέμπτης θα ξεκινήσει στις 4 (ώρα Ελλάδας) με θέμα την ελληνική οικονομία. Οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν «την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων ενεργειών στο πλαίσιο της τέταρτης (και της τελικής) αναθεώρησης του προγράμματός της. Η αξιολόγηση θα επιτρέψει στους υπουργούς να λάβουν απόφαση για όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος έως τον Αύγουστο», σημειώνεται στην επίσημη ατζέντα.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση με το ΔΝΤ, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ατζέντα. Αν και δεν αναφέρεται, η ελληνική οικονομία αποτελεί και εδώ το επίκεντρο.

Ως τις 7.30 το απόγευμα, πιστεύεται -σύμφωνα με το πρόγραμμα- ότι το θέμα της Ελλάδας και του ΔΝΤ θα έχει τελειώσει για να ακολουθήσει η συζήτηση για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, που θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ