28-10-2020

Νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις από Τσελίκ: Η υπόθαλψη τρομοκρατών θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • Ο τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποθάλπει πραξικοπηματίες
  • Έφερε το θέμα για πρώτη φορά σε επίπεδο ΝΑΤΟ
  • Η Ελλάδα σκέφτεται ότι μπορεί να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος υπουργός για την ΕΕ Ομέρ Τσελίκ, έχοντας αυτή τη φορά αφορμή την ελευθέρωση των τελευταίων τεσσάρων τούρκων στρατιωτικών.

«Η Ελλάδα σκέφτεται ότι μπορεί να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου», υποστήριξε χαρακτηριστικά Τσελίκ, λέγοντας ότι «η προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξή του σε κοινή εκπομπή του Χαμπέρτουρκ και του Bloomberg, ο τούρκος Υπουργός είπε πως όταν συζήτησαν για πρώτη φορά το θέμα των πραξικοπηματιών στρατιωτικών έλεγαν αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό.

«Μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι έγιναν παρεμβάσεις από άλλες χώρες. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύσει πραξικοπηματίες. Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκαιο. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», σημείωσε.