17-02-2021

Χείρα βοηθείας για τους πρόσφυγες τείνει η Λατινική Αμερική

Η Βραζιλία υποδέχεται τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής με «ανοιχτές αγκάλες», δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ.

«Θα ήθελα να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβουμε τη θέση της κυβέρνησής μας όσον αφορά στην υποδοχή ανθρώπων που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και θα ήθελαν να έρθουν να ζήσουν, να εργαστούν και να συμβάλουν στην ευημερία και την ειρήνη στην Βραζιλία», δήλωσε τη Δευτέρα η Ρούσεφ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSur.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, της κρίσης την οποία περνάμε, εμείς εξακολουθούμε να δεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, η Βραζιλία έχει υποδεχθεί 1.700 Σύρους πρόσφυγες από το 2013, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή από το 2011, οπότε και άρχισε ο πόλεμος στη Συρία.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες πως έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να διοργανώσει την υποδοχή 20.000 προσφύγων από τη Συρία στους κόλπους της συριακής κοινότητας της Βενεζουέλας.

«Έδωσα εντολή στην υπουργό Εξωτερικών, Ντέλσι Ροντρίγκες να συναντηθεί με τη συριακή κοινότητα, καθώς η Βενεζουέλα θα υποδεχθεί 20.000 Σύρους στους κόλπους της συριακής διασποράς» τόνισε.

«Θέλω οι 20.000 Σύροι, οι συριακές οικογένειες, να έρθουν στην πατρίδα μας τη Βενεζουέλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει στη χώρα του μια μεγάλη συριακή κοινότητα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ