07-03-2021

Θετικός ο Ολάντ για την ποσόστωση στο θέμα των προσφύγων

Η Γαλλία θα υποδεχτεί στο έδαφός της 24.000 πρόσφυγες στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προτείνοντας τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης.

Η κρίση που προκαλείται από την συρροή προσφύγων και μεταναστών στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ενωσης «μπορεί να ελεγχθεί», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατανομή 120.000 προσφύγων κατά το διάστημα των επομένων δύο ετών, πράγμα που μεταφράζεται σε 24.000 ανθρώπους για τη Γαλλία. Θα το κάνουμε», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση από σήμερα αναγνωριστικών πτήσεων επάνω από τη Συρία, οι οποίες θα επιτρέψουν τον σχεδιασμό αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι το Παρίσι θα «διατηρήσει την αυτονομία των αποφάσεων και των ενεργειών».

«Θα ήταν ασυνεπές και μη ρεαλιστικό να στείλουμε γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος στη Συρία. Δεν θα πραγματοποιήσουμε χερσαία επέμβαση, όπως δεν το κάναμε στο Ιράκ», πρόσθεσε ο Ολάντ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ