07-03-2021

Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις του PKK ως αντίποινα για τους 15 νεκρούς στρατιώτες

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι 4 μαχητικά, δύο F-4 και δύο F-16, έπληξαν σε αντίποινα 13 θέσεις του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά το θάνατο 15 Τούρκων στρατιωτών από επίθεση Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε αμέσως εντολή για την απογείωση μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να πλήξουν σε αντίποινα θέσεις του PKK.

Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Χακάρι. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ένοπλης πτέρυγάς του, το PKK ανέφερε πως σκότωσε 15 στρατιώτες σε «μία πράξη δολιοφθοράς και πολλές επιθέσεις».

Το βράδυ της Κυριακής, ο στρατός ανακοίνωσε πως το PKK είχε επιτεθεί σε δύο στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Νταγκλίκα που βρίσκεται στην επαρχία Χακάρι.

«Δύο από τα τεθωρακισμένα οχήματά μας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε έναν δρόμο», ανέφερε ο στρατός.

«Ορισμένοι από τους γενναίους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν από την έκρηξη και άλλοι τραυματίστηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες για την επίθεση.

Πολλοί «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο απολογισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ