25-02-2021

Νταβούτογλου: «Γελοία μικρό» το μερίδιο μεταναστών που δέχεται η Ευρώπη

«Γελοία μικρό μερίδιο» προσφύγων δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τον επικριτικό πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας την ήπειρο «Ευρώπη, χριστιανικό φρούριο».

Η Τουρκία έχει δεχθεί περισσότερους από 2.000.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, δημιουργώντας «μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο χάος και στην Ευρώπη», γράφει ο Τούρκος πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», τονίζοντας ότι η οικονομική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια της Τουρκίας είναι μικρή.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα «βολικό αντανακλαστικό» να φορτώνεις το πρόβλημα των προσφύγων στην πλάτη της Τουρκίας και να χτίζεις μία «Ευρώπη χριστιανικό φρούριο», γράφει.

Αυτή η προσέγγιση αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες και η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην Ε.Ε., δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτή η προσέγγιση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων, σημειώνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, τονίζει ότι είναι καιρός οι χώρες της Ευρώπης να δράσουν από κοινού για το μεταναστευτικό ζήτημα και διευκρινίζει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για μία συνεργασία και συντονισμό με «τους Ευρωπαίους εταίρους της».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ