27-02-2021

Κατά της χαλάρωσης των κανονισμών χορήγησης ασύλου τάσσονται οι Γάλλοι

Κατά της χαλάρωσης των κανονισμών για τη χορήγηση ασύλου τάσσεται η πλειοψηφία των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, περίπου 8.500 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους σε πολλές γαλλικές πόλεις, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Καλώς ήλθατε Πρόσφυγες», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Αλλά μία δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για λογαριασμό της «Le Parisien-Aujourd’hui en France» έδειξε ότι το 55% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στη χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν στη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, περιλαμβανομένων των Σύρων.

Το 33% θεωρεί ότι η Γαλλία είναι λιγότερο φιλόξενη για τους πρόσφυγες σε σχέση με τη Γερμανία, ενώ το 44% εκτιμά ότι οι δύο χώρες είναι εξίσου φιλόξενες.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ αναφέρει σε σημερινή του επιστολή ότι την επόμενη εβδομάδα θα καλέσει τους δημάρχους των γαλλικών πόλεων για να συζητήσουν το ζήτημα της στέγασης των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα.

«Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες από εσάς εκδηλώσατε την προθυμία να δεχτείτε στις πόλεις σας τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, όπου κινδυνεύουν… από τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, την καταστολή των ελευθεριών, τους πολέμους», έγραψε ο Καζνέβ καλώντας τους δημάρχους σε σύσκεψη στις 12 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ