13-02-2021

DNA στο σπίτι «έδειξε» τον 33χρονο για το διπλό φονικό στην Κύπρο – Γνωστός στις Αρχές

Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, η σύλληψη του 33χρονου για το διπλό φονικό που συγκλονίζει την Κύπρο, για πρώτη φορά φωτίζει έστω και αμυδρά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η ανακοίνωση από πλευράς Αστυνομίας για τη σύλληψη, καθώς και οι πληροφορίες για πρόσωπο που είναι γνωστό στις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, δίνουν μια νέα διάσταση στις έρευνες που ενδεχομένως να είναι η άκρη του νήματος που αναζητούν οι ανακριτές για να ξετυλίξουν το κουβάρι του στυγερού εγκλήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις 11:00 την Πέμπτη στο Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, ενώ θα δοθεί για πρώτη φορά μια σαφή εικόνα για το τι ακριβώς έχουν εντοπίσει οι ανακριτές και αν ο 33χρονος, από τη Λευκωσία θεωρείται από τους ανακριτές ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία του ζευγαριού.

Ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» οι ανακριτές, το πρωί της Τετάρτης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν γενετικό υλικό, το οποίο εντοπίσθηκε σε διακοσμητικό αιχμηρό αντικείμενο που κοσμούσε ένα τοίχο της οικίας στην οδού Ζαλόγγου. Ωστόσο, οι ανακριτές φαίνεται να μη κάνουν συσχετισμό του αντικειμένου με το διπλό φονικό.

Το DNA που εντοπίσθηκε ταυτοποιήθηκε με τον 33χρονο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη σύλληψή του, την Τετάρτη το απόγευμα. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι ανακριτές φαίνεται να κρατούν μικρό καλάθι αναφορικά με τον συλληφθέντα και αν πρόκειται για το κεντρικό πρόσωπο του διπλού φονικού. Ένα στοιχείο που φαίνεται να κάνει τους ανακριτές επιφυλακτικούς σχετίζεται με το γενετικό υλικό και το κατά πόσο αυτό είναι «φρέσκο» ή όχι, αφού το γενετικό υλικό εντοπίσθηκε εκτός της σκηνής των εγκλημάτων. Οι ανακριτές ερευνούν επίσης αν στο παρελθόν είχε γίνει παράπονο από τα θύματα για είσοδο στην οικία τους αγνώστου προσώπου. Παρά ταύτα η σύλληψη του 33χρονου πιστεύεται ότι θα δώσει μια κατεύθυνση και ενδεχομένως να είναι η αρχή που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Αποκαλυπτικά τα ευρήματα

Η ολοκλήρωση των ερευνών στην οικία του ζεύγους φαίνεται να έχει δώσει αρκετά στοιχεία στους ανακριτές προκειμένου να συνεχίσουν την αναζήτηση του προσώπου ή των προσώπων που διέπραξαν το φονικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους ιστολογικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν και που δίνουν ικανοποιητικά στοιχεία. Επίσης, πολύτιμα στοιχεία έχουν αντληθεί και από την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων των θυμάτων που στην πορεία των ερευνών θα φανεί αν θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση ή όχι του διπλού φονικού. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι ανακριτές ρίχνουν στην παρούσα φάση βάρος στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον των θυμάτων, λαμβάνοντας καταθέσεις από πρόσωπα που ήταν κοντά στα θύματα.

Το χρονικό της σύλληψης

Συνελήφθη γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης από την Αστυνομία 33χρονος βάσει δικαστικού εντάλματος μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από τα στοιχειά των ερευνών αναφορικά με το διπλό φονικό Στρόβολο.

Την είδηση δημοσιοποίησε η Αστυνομία μέσω του επίσημου της λογαριασμού στο twitter γράφοντας συγκεκριμένα: «Συνελήφθη πριν από λίγο, από την Αστυνομία, 33χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση του διπλού φόνου στον Στρόβολο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη η Αστυνομία παρέδωσε την οικία στους οικείους των θυμάτων και αποχώρησε έπειτα από εφτά ημέρες ερευνών στη σκηνή.

Ακολούθως, ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Μάριος Ματσάκης εισήλθε στην οικία και διενήργησε αυτοψία σημειώνοντας ότι περισυνέλλεξε πολύ σημαντικά στοιχεία.

Ενώπιον Δικαστηρίου ο 33χρονος

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, μίλησε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», αναφορικά με την σύλληψη του 33χρονου Ελληνοκύπριου σε σχέση με το διπλό φονικό.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ο 33χρονος ύποπτος έχει συλληφθεί για σκοπούς διευκόλυνσης των ανακρίσεων, τελεί υπό κράτηση και εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Συγκεκριμένα ο 33χρονος θα οδηγηθεί στις 11:00 ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου της Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ πληροφοριών: Sigmalive.com, kathimerini.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ