26-10-2020

Επιτέλους μια δουλειά που ταιριάζει στα προσόντα του Ντάισελμπλουμ – Δείτε τον να φτυαρίζει… κοπριά

Μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμών πάνω στις οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, σε συνδυασμό με την αναίσχυντη καθύβριση των λαών τους, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επέστρεψε σε αυτό το οποίο είχε σπουδάσει: Την αγροτική οικονομία και ζωική παραγωγή.

Συγκεκριμένα, ο ιταλός δημοσιογράφος της La Stampa, Μάρκο Μπρεσολίν, φαίνεται πως δεν ξέχασε (ούτε αυτός) τις αλλεπάλληλες προσβολές του Ντάισελμπλουμ προς τις χώρες της νότιας Ευρώπης, καθώς παρουσίασε στο Twitter μια φωτογραφία του πρώην προέδρου του Eurogroup την ώρα που με ένα φτυάρι μαζεύει κοπριά σε ένα καρότσι, χωρίς γραβάτα, αλλά με τζιν και γάντια.

Ο Μπρεσολίν, μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτησή του με ένα ιδιαίτερα ειρωνικό σχόλιο, σημειώνοντας: «Θυμάστε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον ολλανδό πρώην υπουργό Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος έλεγε ότι «οι πολίτες των χωρών της Νότιας Ευρώπης ξοδεύουν τα λεφτά τους σε αλκοόλ και γυναίκες;».

Ας υπενθυμίσουμε βέβαια, πως η επιστροφή του στη… γεωργία έχει σύντομη διάρκεια λήξης, καθώς οι «βόρειοι φίλοι» του έχουν φροντίσει για το μέλλον του, εξασφαλίζοντάς του «ένα κομμάτι ψωμί» στον… Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η σχετική ανάρτηση: