26-10-2020

Παντελής Μπούμπουρας, Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης της Νέας Υόρκης (εικόνες)

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στις 21 και 22 Απριλίου για την 197η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελής Μπούμπουρας και Μέγας Τελετάρχης της ετήσιας παρέλασης δεν έκρυψε τα συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας κατά τη βράβευση του, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Hilton», δηλώνοντας πως «ο ορισμός μου ως Τελετάρχη στις εορταστικές σας εκδηλώσεις, είναι το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο και στην πατρίδα μας η Διεθνής Κοινότητα των Ελλήνων, για την ισχυρή συνένωση του απανταχού Ελληνισμού. Μια συνένωση για την αέναη στήριξη της πατρίδας μας, σε κάθε δύσκολη στιγμή της. Η Ελληνική Διασπορά, ήταν διαχρονικά, και θα παραμείνει συμπαραστάτης και σταθερός πυλώνας στήριξης της Ελλάδος».

Παρόντες κατά το διήμερο των εορτασμών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, η ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι Συμπρόεδρος της Ομάδας Ελληνικών Υποθέσεων (Hellenic Caucus) στο Κογκρέσο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κύριος Πέτρος Γαλάτουλας, η Εισαγγελέας της κομητείας του Nassau στο Λονγκ Αίλαντ, Μαγδαληνή Σίγκα, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου, ο CEO του κατασκευαστικού ομίλου Gefestκ. Βασίλης Μπούμπουρας ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Σπύρος Μπούμπουρας και η Συνήγορος του Πολίτη της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Γαλλία: Μέχρι και 100.000 τα κρούσματα ανά ημέρα σύμφωνα με καθηγητή που συμβουλεύει την κυβέρνηση