15-05-2021

«Νεκρή» ζώνη πάνω από τη Συρία – Ούτε ένα αεροπλάνο δεν πετάει πάνω από τη χώρα (εικόνα)

  • Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται πάνω από τη χώρα της Μέσης Ανατολής
  • Έκρυθμη και εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση
  • Όλες οι πτήσεις για Ευρώπη περνούν από Ιράκ και Τουρκία

Μία ακόμα ένδειξη της έκρυθμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Συρία τις τελευταίες μέρες, με επικίνδυνη αναζωπύρωση της ούτως ή άλλως χρόνιας έντασης, έρχεται από πίνακες που δείχνουν τις αεροπορικές πτήσεις στην περιοχή.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την εναέρια κίνηση που παρουσιάζει το flightradar24, πάνω από τη χώρα της Μέσης Ανατολής που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο εδώ και χρόνια δεν επιχειρεί να πετάξει ούτε ένα αεροπλάνο.

Η κορύφωση της έντασης τις τελευταίες μέρες, οι εκατέρωθεν απειλές Ρωσίας – ΗΠΑ  σχετικά με την κατάρριψη αεροσκάφους και η οδηγία που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Ιράκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ