12-02-2021

Μετανάστες ξάπλωσαν σε γραμμές του τρένου στην Ουγγαρία

Στην ουγκρική πόλη Μπίτσκε δεκάδες μετανάστες ξάπλωσαν στις γραμμές του τρένου διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά τους σε κοντινό καταυλισμό μετά από απόφαση των αρχών.

Παραπάνω από δέκα αστυνομικοί χρειάστηκαν για να απομακρύνουν τους μετανάστες ενώ μία οικογένεια χρειάστηκε να απομακρυνθεί με βία από την αστυνομία.

Άλλοι μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια διάβαση του σιδηροδρομικού σταθμού, απώθησαν δεκάδες αστυνομικούς που είχαν σταθεί στην κορυφή της σκάλας ώστε να τους εμποδίσουν να επιβιβαστούν στο τρένο.Το τρένο, που παραμένει γεμάτο κυρίως με μετανάστες από τη Συρία, έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία και παραμένει στον σταθμό μέσα στη ζέστη ενώ οι άνθρωποι ζητούν νερό.

Σύμφωνα με έναν εθελοντή που εργάζεται στην υποδοχή των προσφύγων, τον Μάρτον Μπιζτράι, η αναχώρηση των τρένων έχει σκοπό να παγιδεύσει τους μετανάστες.

“Νομίζω πως είναι ένα κόλπο της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της εταιρίας σιδηροδρόμων”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Θέλουν απλώς να τους διώξουν από εδώ και να τους στείλουν σε καταυλισμούς. Είναι πολύ κυνικό”, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ