27-10-2020

Έκρηξη με στόχο τον επικεφαλής ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια – Δύο νεκροί (εικόνες – video)

  • Εξερράγη αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά
  • Σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ένας οδηγός
  • Τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι
  • Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κεντρικό ξενοδοχείο
  • Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη το Σάββατο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επίθεση είχε στόχο τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το Γαλλικό και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε κοντά σε ένα ξενοδοχείο, είχε στόχο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες το πρακτορείο Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ένα καμένο αυτοκίνητο και καπνό να υψώνεται από το σημείο της έκρηξης.

«Το Σάββατο 24 Μαρτίου εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο εξερράγη… κατά τη διέλευση του επικεφαλής ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Τη Δευτέρα διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η αστυνομία και μέλη του στρατού έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την έκρηξη, που σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών

Τη Δευτέρα διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, τις οποίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει ο πρόεδρος Άμπντελ-Φάταχ αλ-Σίσι

Μετά την ανατροπή από τον στρατό του δημοκρατικά εκλεγμένου, αλλά αμφιλεγόμενου, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, σειρά φονικών επιθέσεων έχουν πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις.