07-03-2021

Έληξε ο συναγερμός στο βρετανικό Κοινοβούλιο για πακέτο με άγνωστη ουσία

Η αστυνομία του Λονδίνου κλήθηκε σήμερα να ερευνήσει ένα ύποπτο πακέτο στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, αλλά κατέληξε ότι δεν ήταν επικίνδυνο, στο πιο πρόσφατο από μια σειρά τέτοιων περιστατικών.

Ειδικοί αξιωματικοί κλήθηκαν επειγόντως να εξετάσουν ένα ύποπτο πακέτο που στάλθηκε με το ταχυδρομείο και εντοπίστηκε σε ένα γραφείο στο κοινοβούλιο. Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ωστόσο η ουσία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επικίνδυνη, δήλωσε εκπρόσωπος του κοινοβουλίου.

«Η άμεση περιοχή εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, αλλά εκτός από αυτό η πρόσβαση στο κτίριο δεν επηρεάστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Δεν μπορούμε να παράσχουμε άλλες λεπτομέρειες καθώς η έρευνα της (μητροπολιτικής) αστυνομίας συνεχίζεται».

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν σε γραφεία στο βρετανικό κοινοβούλιο, ενώ μια μυστηριώδης ουσία στάλθηκε επίσης σε ένα παλάτι με παραλήπτη σύμφωνα με τις εφημερίδες τον πρίγκιπα Χάρι και την Αμερικανίδα μνηστή του Μέγκαν Μαρκλ.

Ορισμένα ύποπτα πακέτα έχουν αποσταλεί στα κοινοβουλευτικά γραφεία μουσουλμάνων βουλευτών τις τελευταίες μέρες. Αυτά κρίθηκαν στη συνέχεια ακίνδυνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ