12-02-2021

Αποστολή στον Άρη και στη Σελήνη ανακοίνωσε ο Πούτιν

Σειρά διαστημικών αποστολών στον πλανήτη Άρη μέσα στο 2019 αλλά και στη Σελήνη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν εμφανίζεται σε ντοκιμαντέρ να μιλάει για ένα πρόγραμμα στη Σελήνη και άλλο ένα για την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το διαστημικό πρόγραμμα.

«Η πιο κοντινή αποστολή θα γίνει πολύ σύντομα. Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε αποστολή στον Άρη το 2019» δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως η αποστολή στη Σελήνη θα αναζητούσε πολικές περιοχές.

«Οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να προσεδαφιστούν κοντά στους πόλους, επειδή υπάρχουν βάσιμες υποψίες για την ύπαρξη νερού εκεί», είπε ακόμη ο ρώσος πρόεδρος.

Τα σχέδια της Μόσχας έρχονται λίγο αφότου η NASA αποκάλυψε το δικό της πρόγραμμα στον Άρη, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισεκατ. ευρώ, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο /Αύγουστο του 2020 όταν η Γη και η Σελήνη θα είναι σε ευνοϊκή διάταξη μεταξύ τους για προσεδάφιση στον Άρη.

Πηγή: Daily Mail

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ