06-03-2021

Ο Ερντογάν σε νέο παραλήρημα: Προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

  • Κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα
  • «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»
  • Λίγες ώρες πριν είχε στραφεί κατά Ελλάδας και Κύπρου
  • Κλιμακώνει την ένταση με τις ΗΠΑ η Τουρκία – Ακυρώνει επίσκεψη ο Τσαβούσογλου

Σε νέο παραλήρημα υπέπεσε ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον Ελλάδας και Κύπρου με προκλητικές δηλώσεις του ενώπιον εγχώριου ακροατηρίου.

Αναλυτικότερα, ο τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Όχι μόνο δεν κοπάζει, αλλά όλο και εντείνεται η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η κατάσταση στη Συρία και η κλιμάκωση της έντασης από πλευράς της πρώτης, συνεχίζουν να προκαλούν τριγμούς.

Ένας από αυτούς είναι και η ακύρωση της επίσκεψης του τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσινγκτον που ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του όμως, η επίσκεψη αυτή αναβάλλεται, ακολουθώντας τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου προς το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, το οποίο «θα πρέπει να μας σέβεται».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ