13-04-2021

Κίνα: Τροχονόμος – ηρωίδα έσωσε κοριτσάκι αλλά έπεσε σε κώμα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ηρωική προσπάθεια μίας κινέζας τροχονόμου από την επαρχία Γκουτζόου.

Ο λόγος για την Τσεν Ζονγκπίνγκ που έχει αναδειχθεί σε τοπική ηρωίδα μετά τη θαρραλέα πράξη να σώσει ένα κοριτσάκι που έπεσε από το παράθυρο του 5ου ορόφου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι βγήκε έξω από το παράθυρο ενός κτιρίου στην πόλη Καϊλί. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γείτονες, έπεσε στο κενό. Την κρίσιμη στιγμή η Τσεν και ένας άλλος που βρισκόταν δίπλα της προσπάθησαν να το πιάσουν.

Για καλή του τύχη μία τέντα που υπήρχε στον τέταρτο όροφο επιβράδυνε την πτώση του παιδιού το οποίο βρέθηκε στα απλωμένα χέρια της Τσεν και στη συνέχεια, έπεσαν και οι δύο στο έδαφος. Τόσο η Τσεν, όσο και το κοριτσάκι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε τραυματισθεί ελαφρά στο κεφάλι και είχε σπάσει ένα πόδι.

Η Τσεν όμως κατά τη βίαιη πτώση στο έδαφος τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Λίγες ημέρες μετά το συμβάν η Τσεν βγήκε από την εντατική μονάδα θεραπείας καθώς είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο. Το κοριτσάκι από την πλευρά του πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η τοπική κυβέρνηση επιβράβευσε την τροχονόμο χορηγώντας της 90.000 γιουάν (περίπου 14.100 δολάρια ΗΠΑ) για τη θαρραλέα πράξη της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ