30-10-2020

Στους πέντε οι νεκροί μετά την έκρηξη στο Λέστερ

Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε στην βρετανική πόλη Λέστερ το βράδυ της Κυριακής. Ακόμα πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια ενός καταστήματος και ενός διαμερίσματος που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που αναρτήθηκε στον ιστότοπο τοπικής εφημερίδας καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης που συγκλονίζει την περιοχή. Η πρόσοψη του κτιρίου καταρρέει στον δρόμο, ενώ ένα αυτοκίνητο διέρχεται από το σημείο. Κατόπιν, το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες.

Η εφημερίδα Leicester Mercury έγραψε ότι το κατάστημα όπου σημειώθηκε η έκρηξη ήταν ένα πολωνικό παντοπωλείο, το Zabka Leicester, πάνω από το οποίο βρισκόταν ένα διώροφο διαμέρισμα.

Η αστυνομία και οι πυροσβεστική υπηρεσία είπαν ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της έκρηξης. Προς το παρόν, σημειώνεται, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Εστίες φωτιάς παραμένουν ενεργές στο υπόγειο του κτιρίου» δήλωσε ο Ματ Κρέιν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λέστερ.

«Ομάδες ειδικών ερευνητών και διασωστών έχουν αναπτυχθεί επί τόπου, με τη συνδρομή δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων».

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας περίοικος, ο Χαρίσι Πάτνι είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News: «Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη, οι βιτρίνες του καταστήματος, που βρίσκονται λίγα μέτρα μακρύτερα, σείστηκαν και πιστέψαμε ότι δεν θα μπορούσε να πρόκειται απλά για ένα τροχαίο, δεν ακούστηκε σαν να είχε σημειωθεί κάποια σύγκρουση» μεταξύ οχημάτων.

«Βγήκαμε έξω και πυκνός καπνός είχε καλύψει τα πάντα, τούβλα είχαν διασκορπιστεί στον δρόμο».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Φωτογραφία: twitter/@RealBeyi, @capitalswanews, @despardestimes