20-04-2021

Η κοκαΐνη που βρέθηκε στη ρωσική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες ανήκε σε πρώην υπάλληλο

Σε υπάλληλο του τεχνικού προσωπικού ανήκει η ποσότητα – “μαμούθ” που βρέθηκε σε ένα από τα κτίρια της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες.

Δείτε επίσης: Βρέθηκαν 400 κιλά κοκαΐνης σε κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο υπάλληλος είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

Χθες πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Αργεντινής είχαν συνεργαστεί σε κοινή επιχείρηση για να εντοπίσουν τους διακινητές των ναρκωτικών αυτών που επιδίωκαν να διοχετεύσουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη

Η Ζαχάροβα διευκρίνισε ότι «το φορτίο για το οποίο γίνεται λόγος και το οποίο επρόκειτο να σταλεί, εντοπίσθηκε πριν από ενάμιση χρόνο σε βοηθητικό χώρο του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες, και όπως αποδείχθηκε ανήκε σ’ έναν υπάλληλο του τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας που είχε ολοκληρώσει εκείνη τη στιγμή την θητεία του».

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, τα στοιχεία για τα ευρήματα αυτά στον χώρο του σχολείου, με πρωτοβουλία του ρώσου πρεσβευτή στο Μπουένος Άιρες, Βίκτορ Κορονέλι, και σε συνεννόηση με το κέντρο, διαβιβάστηκαν στις αρχές της Αργεντινής. Εν συνεχεία, μετά από συντονισμό κοινών ενεργειών, στο κτίριο της πρεσβείας, και με απόλυτο σεβασμό της διπλωματικής ασυλίας προσδιορίσθηκε ότι οι τσάντες που βρέθηκαν περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι η επιτυχία της επιχείρησης αυτής οφείλεται στην αποτελεσματική δράση του ρώσου πρεσβευτή και του διπλωματικού προσωπικού, ενώ εξήρε τη συνεργασία με τις αρχές της Αργεντινής και την επικεφαλής του υπουργείου ασφαλείας της χώρας Πατρίτσια Μπούλριτς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ