18-04-2021

Πούτιν: Ο ισχυρός στρατός εγγυάται την ειρηνική ανάπτυξη της χώρας

Τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας και την εξομάλυνση των σχέσεων στον διεθνή στίβο εγγυώνται οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αλλά όταν όμως εξασθενούν εμφανίζονται απειλές και προκλήσεις τις οποίες πριν δεν τις φανταζόμασταν, διαμήνυσε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά την διάρκεια τελετής απονομής κρατικών βραβείων στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν τόνισε: «Πράγματι, όταν ο στρατός και ο στόλος, οι ένοπλες δυνάμεις είναι αυτάρκεις, ισχυρές και ανεπτυγμένες, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ειρηνική ανάπτυξη της χώρας, για την ανοδική της ανάπτυξη, για την δημιουργία σταθερών σχέσεων στον διεθνή στίβο. Και νομίζω ότι έτσι γίνονταν πάντα, νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό», δήλωσε ο Πούτιν.

«Όμως με το που εξασθενίζουν οι ένοπλες δυνάμεις, εμφανίζονται τέτοια προβλήματα, τα οποία ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί, εμφανίζονται τέτοιες απειλές τις οποίες δεν φανταζόμασταν καν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι «τα τελευταία χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας απόκτησαν μια νέα δυναμική ανάπτυξης, μια τέτοια δυναμική την οποία χρειάζεται η Ρωσία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ