14-04-2021

Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί στην ανατολική Γούτα

Δεκατρείς άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια νέων βομβαρδισμών του συριακού στρατού εναντίον της ανατολικής Γούτα κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν στη Ντούμα», τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Γούτα. Στο σύνολο της περιοχής έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 120 άμαχοι.

«Έβρεχε στην περιοχή γι’ αυτό δεν υπήρξε αεροπορικός βομβαρδισμός. Το καθεστώς προτίμησε τους όλμους και τις ρουκέτες» για να βομβαρδίσει τον θύλακα αυτό των ανταρτών, επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

«Οι ρουκέτες δεν σταμάτησαν να πέφτουν σήμερα το πρωί. Περίπου 200 έπεσαν μόνο στη Ντούμα», πρόσθεσε.

Από την Κυριακή ο συριακός στρατός διεξάγει μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών εναντίον του θύλακα αυτού, τον οποίο πολιορκεί από το 2013. Τουλάχιστον 335 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Την ίδια περίοδο 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Δαμασκό από την πτώση όλμων και ρουκετών που εβλήθησαν από την ανατολική Γούτα.

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην ανατολική Γούτα.

«Υπεύθυνοι είναι όσοι στηρίζουν τους τρομοκράτες», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Ούτε η Ρωσία, ούτε η Συρία, ούτε το Ιράν είναι μεταξύ των κρατών αυτών, καθώς διεξάγουν πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ