17-04-2021

Φλόριντα: Μεγάλη διαδήλωση από μαθητές κατά της οπλοκατοχής (εικόνες – video)

Την πρωτεύουσα της Φλόριντα, Ταλαχάσι, κατέκλυσαν την Τετάρτη νέοι του Πάρκλαντ, σε μία προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στο Λύκειο τους την περασμένη εβδομάδα.

Οι μαθητές μετέβησαν με λεωφορεία στο Ταλαχάσι. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Ρέιτσελ Κατάνια, που φορούσε μια μπλούζα με το έμβλημα του σχολείου της. Σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μικρή Αμερικανίδα διαβεβαίωσε ότι το κίνημα κατά της οπλοκατοχής είναι αρραγές.

Το κίνημα «δεν θα αποδυναμωθεί, όχι αυτήν τη φορά. Θα υπάρξει αλλαγή» είπε η Ρέιτσελ.

Οι νεαροί Αμερικανοί οργανώνουν μια μεγάλη συγκέντρωση την 24η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, όπου νωρίς το πρωί της Τετάρτης έλαβε χώρα μια αυθόρμητη διαδήλωση. Κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν μπροστά από πολλά σχολικά συγκροτήματα σε κάθε γωνιά της χώρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα.

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή, πρέπει η Αμερική να είναι πιο ασφαλής» συμπλήρωσε η μαθήτρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κάνει δεκτές οικογένειες θυμάτων ενόπλων επιθέσεων όπως και μαθητές Λυκείου.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Twitter.com/@taveljimena

Βίντεο: Twitter.com/@FOXnews, @CBSnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ