23-04-2021

Ο Μάρτιν Σελμάιρ ο νέος γ.γ. της Κομισιόν – Ο πρώτος Γερμανός στη συγκεκριμένη θέση

Ο Μάρτιν Σελμάιρ, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διορίστηκε σήμερα, Τετάρτη, από το Κολέγιο των Επιτρόπων στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Όπως εξήγησε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο Μ. Σελμάιρ θα αντικαταστήσει τον σημερινό Γενικό Διευθυντή Αλεξάντερ Ιταλιάνερ, ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί την 1η Μαρτίου 2018.

«Πρότεινα και έγινε αποδεκτό από το Κολέγιο των Επιτρόπων να διορίσουμε τον Μάρτιν Σελμάιρ, επικεφαλής του γραφείου μου, στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Έχει όλα τα προσόντα και την ικανότητα να εκτελέσει τα καθήκοντά του με τον ίδιο αξιέπαινο τρόπο όπως και ως διευθυντής του γραφείου μου», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Τέλος, τη διεύθυνση του γραφείου του προέδρου Γιούνκερ θα αναλάβει πλέον η Ισπανίδα δικηγόρος Κάρλα Μαρτίνεθ Αλμπερόλα, η οποία ήταν μέχρι τώρα η αναπληρώτρια διευθύντρια στο πλευρό του Μ. Σελμάιρ.

Ο Μ. Σελμάιρ θα είναι ο πρώτος Γερμανός στη θέση του Γενικού Διευθυντή και η Κ. Μαρτίνεθ Αλμπερόλα η πρώτη γυναίκα στη θέση της διευθύντριας γραφείου του προέδρου της Επιτροπής.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ