15-04-2021

«Ο Βάιντμαν μπορεί να μην είναι ο επόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ», δηλώνει ο ιταλός ΥΠΟΙΚ

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η επιλογή τη Δευτέρα ενός αξιωματούχου από τη Νότια Ευρώπη, του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ως αντιπροέδρου της ΕΚΤ θεωρήθηκε ως μία κίνηση που άνοιξε τον δρόμο για την ανάληψη της προεδρίας της από έναν Γερμανό το 2019, όταν λήγει η θητεία του Μάριο Ντράγκι.

Όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αν είναι δεδομένο ότι ο Βάιντμαν θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ, ο Πάντοαν απάντησε: «Όχι».

«Η Ιταλία θα ήθελε να δει να συνεχίζεται η πολιτική που αποδείχθηκε απόλυτα απαραίτητη για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος», είπε ο Πάντοαν, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να είμαστε για πάντοτε ευγνώμονες στον Μάριο Ντράγκι, επειδή το μεγάλο πολιτικό θάρρος που είχε για να πάρει τις αποφάσεις του έσωσαν το νόμισμα. Αν είχε ακολουθήσει τους μηχανιστικούς κανόνες που επεδίωκαν άλλοι, αυτό δεν θα είχε συμβεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ