07-05-2021

Ριάνα και Μακρόν ενώνουν τις δυνάμεις τους – Μαζί για εκπαίδευση των παιδιών στις φτωχές χώρες

Η Τζούλια Γκίλαρντ, η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, είναι, από το 2014, πρόεδρος του Global Partnership for Education, ενός διεθνούς οργανισμού για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών στις μη προνομιούχες χώρες. Η Γκίλαρντ είναι φίλη της Ριάνα, και η ποπ τραγουδίστρια είναι εκπρόσωπος του ιδρύματος. Η Ριάνα έχει ανασκουμπωθεί, τουιτάρει σε διάφορους πρωθυπουργούς του πλανήτη να στηρίξουν οικονομικά τον οργανισμό, μεταξύ αυτών και στον Μακρόν της Γαλλίας. Θετικός, ο Εμανουέλ. Τώρα, Ριάνα και Εμανουέλ Μακρόν είναι οι οικοδεσπότες συνεδρίου του οργανισμού στο Ντακάρ της Σενεγάλης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Από τη μεριά της, η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος, έχει ιδρύσει εδώ και έξι χρόνια το Clara Lionel Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί και δίνει υποτροφίες σε όλον τον κόσμο. Ξεκίνησε να «πολιορκεί» τον Γάλλο Πρόεδρο από τον Ιούνιο, πέρυσι. Η «πολιορκία» της ήταν αποτελεσματική, και ο Μακρόν ταξίδεψε – για το συνέδριο – στη Μαύρη Ήπειρο για έκτη φορά μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2017.

Ο λογαριασμός της τραγουδίστριας του «Work» στο Twitter είναι, στην κυριολεξία, πυρηνικό όπλο: έχει 86 εκατομμύρια followers. Και η Ριάνα τον χρησιμοποιεί για να συγκινήσει ηγέτες όπως τον Τζάστιν Τριντό του Καναδά, τον Μαουρίσιο Μάκρι της Αργεντινής. Και η Τερέζα Μέι της Βρετανίας έχει δεχθεί ανάλογο τουίτ από τη Ριάνα.

Τελευταίος στόχος της ευθύβολης τοξοβόλου ήταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η Τζούλι Μπίσοπ. Τους ζήτησε να υποσχεθούν πως θα δώσουν 200 εκατομμύρια δολάρια στο Global Partnership for Education.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ