11-05-2021

Ο διευθυντής της CIA υπερασπίζεται τις νοητικές ικανότητες του Τραμπ

Τις νοητικές ικανότητες του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του βιβλίου με τίτλο “Φωτιά και Οργή”, μεταδίδει το CNN.

Το βιβλίο αυτό ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ δεν διαβάζει και δεν μπορεί να επεξεργαστεί ανάλογα τις πληροφορίες που του παρουσιάζονται.

Δείτε επίσης: Τραμπ: Αποκύημα φαντασίας το βιβλίο – Απατεώνας ο Μάικλ ΓουόλφΒ

“Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παράλογοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο στην εκπομπή “Fox News Sunday” του τηλεοπτικού δικτύου Fox. O Πομπέο ενημερώνει σχεδόν καθημερινά τον Αμερικανό πρόεδρο και ο Τραμπ “διψάει” για τις πληροφορίες και την δουλειά της CIA, πρόσθεσε.

Στο παρελθόν ο Πομπέο είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ συμμετέχει στις ενημερώσεις διαβαθμισμένων πληροφοριών που του γίνονται, και προτιμά οι ενημερώσεις αυτές να γίνονται με μία μέθοδο που περιλαμβάνει οπτικά βοηθήματα και “λεπτομερή γραφικά”.

“Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συλλέγει πληροφορίες. Ο πρόεδρος διαβάζει το υλικό που του δίνουμε κι ακούει προσεχτικά την ημερήσια ενημέρωσή του”, εξήγησε ο Πομπέο.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος έχει τοποθετηθεί για το περιεχόμενο του βιβλίου από την έναρξη της δημοσίευσης των αποσπασμάτων του. Η εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Σάντερς το έχει χαρακτηρίσει “εντελώς φανταστικό”, ενώ ένας δικηγόρος του Τραμπ προχώρησε στην αποστολή μιας διαταγής παύσης και παράλειψης προς τον συγγραφέα και τον εκδότη του βιβλίου.

Το CNN δεν έχει επιβεβαιώσει το σύνολο των ισχυρισμών του βιβλίου.

Ο πρόεδρος Τραμπ το Σάββατο υπερασπίστηκε τις διανοητικές του ικανότητες μέσω ανάρτησής του στο Twitter, περιγράφοντας ον εαυτό του ως “μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα”.

Δείτε επίσης: Με λένε Ντόναλντ και είμαι «πολύ σταθερός και ιδιοφυής»

Όταν ο διευθυντής της CIA ρωτήθηκε τι θα ανέφερε στην ψυχολογική αξιολόγηση ενός παγκόσμιου ηγέτη που αυτοαποκαλείται “μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα”, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στην ερώτηση αυτή.

Ο Πομπέο πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Κρατάμε την Αμερική ασφαλή, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ είναι απολύτως ικανός να συνεργάζεται μαζί μας, αλλά και να ηγείται των προσπαθειών μας”.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ