17-05-2021

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε έκρηξη στην Ιντλίμπ της Συρίας

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών άμαχοι, σε μια έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Μαχητές που έρχονται από ασιατικές χώρες, ιδίως χώρες της κεντρικής Ασίας, όπως και Ουιγούροι από την κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ, συμμετέχουν στις τζιχανιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις που πολεμούν στη Συρία.

«Μια σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε στο αρχηγείο των Στρατιωτών του Καυκάσου στην πόλη Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι, μεταξύ αυτών άμαχοι» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη, στην πλειονότητά τους μαχητές, είπε επίσης ο Ραχμάν, προσθέτοντας ότι το αρχηγείο των Στρατιωτών του Καυκάσου καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ τα γύρω κτίρια υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.

Προς το παρόν η MKO δεν είναι σε θέση να αποσαφηνίσει εάν η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ή από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές ή της Ρωσίας, σύμμαχο της Δαμασκού.

Ωστόσο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί χρήστες έκαναν λόγο για ένα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ