12-05-2021

Απόπειρα πυρπόλησης του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης (video)

Ένα περιστατικό που συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ακραίοι κύκλοι της Τουρκίας επιχείρησαν αν βάλουν φωτιά στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης.

Το συμβάν έγινε γνωστό από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

«Το ιστορικό ελληνικό προξενείο της Σμύρνης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχθηκε μια απόπειρα πυρπόλησης με την στάση των τουρκικών αρχών να είναι απαθής. Μακριά από μένα κάθε ακραία άποψη των πραγμάτων. Όμως απευθυνόμενος στο ακροατήριο που έχουμε μπροστά μας, η χώρα μας έχει ιστορική μνήμη, η χώρα μας ξέρει πολύ καλά να τιμά τη φιλία με τις γείτονες χώρες αλλά και να στέκεται απέναντι σε προκλήσεις και να απαντά με τρόπο που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του λαού μας» τόνισε ο Μιχαηλίδης.

Επιβεβαιώνει το ελληνικό προξενείο

Σύμφωνα με το politischios.gr, το συμβάν επιβεβαιώνει και το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα θλιβερό αλλά μεμονωμένο περιστατικό, για το οποίο οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την οικεία του Εμμανουήλ Καπετανάκη, στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, το οποίο από το 1922 κι έπειτα φιλοξενεί το Ελληνικό Προξενείο.

(politischios.gr – ΠΑΤΡΙΔΑ Media Group)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ