06-05-2021

Ένας νεκρός από έκρηξη σε σταθμό μετρό στη Στοκχόλμη (εικόνες)

  • Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στον σταθμό Varby Gard
  • Άγνωστο το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη
  • Δεν θεωρείται πως συνδέεται με τρομοκρατία
  • Ενας νεκρός και ένας τραυματίας ο απολογισμός

Ένας 60χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από σταθμό του μετρό στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το περιστατικό δεν δείχνει να συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν σήκωσε ένα αντικείμενο από τον δρόμο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, πιθανόν να επρόκειτο για χειροβομβίδα.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία για την οποία οι εφημερίδες δεν επικαλούνται πηγές.

“Προφανώς υπάρχει κάτι που προκάλεσε ισχυρή έκρηξη… Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει έρευνα των εμπειρογνωμόνων”, είπε ο εκπρόσωπος.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο μια 45χρονη γυναίκα. Η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Varby Gard νότια της σουηδικής πρωτεύουσας. Ο σταθμός και μια διπλανή πλατεία έκλεισαν για να πραγματοποιήσει η αστυνομία ελέγχους.

Το χρονικό

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από σταθμό του μετρό στα νότια της πρωτεύουσας της Σουηδίας Στοκχόλμης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ένα αντικείμενο εξερράγη όταν κάποιος το σήκωσε από το έδαφος. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν θεωρείται πως το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο σταθμός του μετρό Varby Gard και μια διπλανή πλατεία έκλεισαν ώστε η αστυνομία να πραγματοποιήσει ελέγχους στην περιοχή, ανέφερε το Σώμα σε ανακοίνωσή του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ