13-05-2021

Δύο νεκροί από έκρηξη κροτίδων παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Γερμανία

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου που περιβάλλει το Βερολίνο όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κροτίδες, ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάστηκαν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (1/1) η αστυνομία και οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Οι δύο άνδρες, 35 και 19 ετών, σκοτώθηκαν όταν οι κροτίδες που μόλις είχαν ανάψει εξερράγησαν στο πρόσωπό τους, ανακοίνωσε η αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter.

Ένα 11χρονο παιδί τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, το παιδί δέχθηκε στο πρόσωπο μία μεγάλη κροτίδα που πέταξε παρέα νεαρών που γιόρταζε την πρωτοχρονιά.

Η κροτίδα που τραυμάτισε το παιδί είναι πολωνικής κατασκευής και πωλείται στα γερμανο-πολωνικά σύνορα. Οι πολωνικές κροτίδες περιέχουν περισσότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης από εκείνες που διατίθενται στη Γερμανία.

Στο Βερολίνο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ακρωτηριάσθηκαν εξαιτίας σοβαρών τραυμάτων στο χέρι από κροτίδες ή πυροτεχνήματα και συνολικά 21 άνθρωποι ταυματίσθηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Κάθε χρόνο, η χρήση κροτίδων τη νύκτα της πρωτοχρονιάς προκαλεί ατυχήματα, πυρκαγιές και τραυματισμούς στη Γερμανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ