16-05-2021

Η Τουρκία στέλνει το «Barbaros» στα ανοικτά της Κύπρου

Το σεισμογραφικό πλοίο «Barbaros» στέλνει η Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Χαπέρ Κίπρις».

Η τουρκική ενέργεια αποτελεί απάντηση στην έλευση του γεωτρύπανου Saipem, του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης: Ξεκινά η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ – Στον στόχο «Καλυψώ» έφτασε το γεωτρύπανο

Η ιστοσελίδα δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά στην πορεία και το στίγμα του Barbaros. Εξάλλου, η διεθνής ιστοσελίδα «Μαρίν Τράφικ» μεταδίδει ότι το πλοίο πλέει ανοικτά των τουρκικών ακτών, βόρεια της Κύπρου, εντός τουρκικών υδάτων.

Τούρκικο πολεμικό πλοίο έφτασε στο Κάβο Ντόρο

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης τουρκικό πολεμικό πλοίο έφθασε μέχρι το ακρωτήριο Καφηρέας, το Κάβο Ντόρο στην Εύβοια, και έκανε αβλαβή διέλευση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο.

Δείτε επίσης: Τούρκικο πολεμικό πλοίο έφτασε στο Κάβο Ντόρο – Δίπλα του πλέει η φρεγάτα «Έλλη»

Σε «απόσταση αναπνοής» δίπλα του έπλεε η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και παρακολουθούσε την κάθε του κίνηση.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνέχισε με νότια πορεία και λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης έπλεε ανατολικά των Κυθήρων.

Σχετικά κοντά στο τουρκικό πολεμικό πλοίο κινείται το νορβηγικό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχει νοικιαστεί από την Τουρκία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ