16-05-2021

Η κακοκαιρία «σαρώνει» την Ισπανία – Δύο νεκροί από την καταιγίδα «Bruno» (εικόνες)

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ισπανία καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από το πέρασμα της καταιγίδας «Bruno».

Αναλυτικότερα, ένας άνδρας σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο παραθαλάσσιο καταλανικό θέρετρο Σεγκούρ ντε Καλαφέλ εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η δημόσια υπηρεσία διάσωσης της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Η καταλανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων δέχθηκε περισσότερες από χίλιες κλήσεις για βοήθεια λόγω της καταιγίδας Μπρυνό, κυρίως στις παράκτιες επαρχίες της Βαρκελώνης και της Ταραγόνας.

Ανοικτά της Μαγιόρκα, στη Μεσόγειο, ένας 47χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ έκανε σερφ σε περιοχή που ήταν σε πορτοκαλί συναγερμό, ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης των Βαλεαρίδων Νήσων. Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο άνδρας δεν κατάφερε να φτάσει στην ακτή εξαιτίας της μεγάλης θαλασσοταραχής.

Ένδεκα επαρχίες είχαν τεθεί σε συναγερμό την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, στη βόρεια Ισπανία (Γαλικία, Χώρα των Βάσκων, Αστούριας) και στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα και τα κύματα έφθαναν τα δέκα μέτρα. Οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση πινακίδων οδοσήμανσης, κλαδιών δέντρων και χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι ισχυροί άνεμοι με ριπές που ξεπερνούσαν τα 150 χλμ. την ώρα σάρωσαν τη Κορσική, αφού προηγουμένως η καταιγίδα έπληξε τη δυτική Γαλλία και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ανθρώπων

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας ήρε στην Άνω Κορσική τον πορτοκαλί συναγερμό, ο οποίος διατηρήθηκε σήμερα το πρωί στη Νότια Κορσική, μετά μια τέτοια καταιγίδα που ξεσπά “μόνο μία ή δύο φορές κάθε πέντε χρόνια στην Κορσική”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ