12-05-2021

Δημοσκόπηση: Συντηρητικοί στις αποταμιευτικές επιλογές τους οι Γερμανοί,

Τις ασφαλέστερες αποταμιευτικές επιλογές προτιμούν οι Γερμανοί, με τις γυναίκες να επιδεικνύουν την πλέον συντηρητική συμπεριφορά, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό της Targobank και παρουσιάζεται από την εφημερίδα Bild.

Συγκεκριμένα, το 43% των Γερμανών επιλέγει τις προθεσμιακές καταθέσεις, παρά τα πολύ χαμηλά επιτόκια, το 34% τις ασφάλειες ζωής και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, το 33% τις καταθέσεις ταμιευτηρίου και το 32% την επένδυση σε ακίνητα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες είναι εκείνες που προτιμούν κυρίως τα αποταμιευτικά προγράμματα των τραπεζών.

Σε άνοδο σε ό,τι αφορά την προτίμηση των πελατών βρίσκονται τα επενδυτικά φαντ, τα οποία εμπιστεύεται το 28%, οι μετοχές στο χρηματιστήριο (24%) και τα πολύτιμα μέταλλα (10%). Την ίδια ώρα ποσοστό 57% δηλώνει ότι οι μετοχές και τα επενδυτικά φαντ του είναι «εντελώς αδιάφορα». Επιπλέον, οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών φαίνονται να μην γνωρίζουν και πολλά για τα προγράμματα αποταμίευσης, με το 25% να δηλώνει πλήρη άγνοια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ