18-05-2021

«Ο Τραμπ θα αποτύχει, όπως ο εξυπνότερός του Ρήγκαν, στη σκληρή στάση κατά του Ιράν»

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα αποτύχει στη σκληρή στάση που διατηρεί ενάντια στο Ιράν, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη είναι πιο δυνατή από την περίοδο του «πιο ισχυρού και πιο έξυπνου» Ρόναλντ Ρήγκαν.

«Ο Ρήγκαν ήταν πιο ισχυρός και πιο έξυπνος από όσο ο Τραμπ και ήταν ένας καλύτερος ηθοποιός στο να εκτοξεύει απειλές και στράφηκε και εκείνος εναντίον μας και κατέρριψαν το αεροπλάνο μας», δήλωσε ο Χαμενεΐ στην κρατική τηλεόραση.

Το 1988, ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε ένα ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος καθώς πετούσε πάνω από τον Κόλπο, με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των 290 επιβαινόντων, σε ένα περιστατικό που η Ουάσινγκτον ομολόγησε πως ήταν σφάλμα της. Η Τεχεράνη υποστήριξε ότι ήταν μια σκόπιμη επίθεση ενάντια στο Ιράν, που τότε ήταν σε πόλεμο με το γειτονικό Ιράκ.

«Αλλά ο Ρήγκαν έχει πεθάνει και, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την τιμωρία του Θεού… ενώ το Ιράν έχει κάνει μεγάλες προόδους σε όλους τους τομείς από την περίοδο του Ρήγκαν», σημείωσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης

«Αυτή η τάση θα συνεχιστεί υπό τον σημερινό αμερικανό πρόεδρο και κάθε ελπίδα από την πλευρά τους ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα υποχωρήσει ή θα αποδυναμωθεί είναι φρούδα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ