12-05-2021

Ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο δράστη στη Μόσχα – Ένας νεκρός (video)

  • Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν
  • Ο δράστης είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο και κρατούσε ομήρους
  • O Ιλία Αβεριάνοφ καταζητείται και η αστυνομία υποθέτει ότι μετακινείται στη Μόσχα επιβαίνοντας ενός αυτοκινήτου μάρκας Audi А6

Ένοπλος εισέβαλε σε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής στη Μόσχα, και αφού πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη κράτησε ομήρους πολλούς από τους εργαζόμενους.

Πλέον, οι Αρχές της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο δράστης

Η αστυνομία υποθέτει ότι ο Ιλία Αβεριάνοφ μετακινείται στη Μόσχα, επιβαίνοντας ενός αυτοκινήτου μάρκας Audi А6. Για τον εντοπισμό και την σύλληψη του έχουν τεθεί σε εφαρμογή δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας με τις κωδικές ονομασίες «Αναχαίτιση» και «Σειρήνα».

Τουλάχιστον τρεις οι τραυματίες

Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου φέρεται να είχε φραστική διαμάχη με τον τωρινό ιδιοκτήτη και στη συνέχεια έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας άνθρωπος.

Τι υποστήριξε ο δράστης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό Business FM ο Αβεριάνοφ υποστήριξε ότι του άρπαξαν την επιχείρησή του, την οποία προσπαθεί να πάρει πίσω εδώ και τέσσερα χρόνια. Και απειλεί να «πολεμήσει μέχρι τέλους».

«Μου πήραν το εργοστάσιό μου χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, κατέστρεψαν την επιχείρησή μου. Έχω οκτώ παιδιά. Ξέρετε δίνω μάχη εδώ και τέσσερα χρόνια. Εξαγοράζουν επιχειρήσεις, πλαστογραφούν έγγραφα και μετά κερδίζουν τις υποθέσεις στα δικαστήρια μ’ αυτά τα παραποιημένα έγγραφα. Ήλθα το πρωί να δουλέψω, αλλά με υποδέχθηκαν με πιστόλια και όπλα.Έχω ένα όπλο, σήμερα το χρησιμοποίησα για αυτοάμυνα. Μια σφαίρα που έριξα, πιστεύω ότι δυστυχώς προκάλεσε έναν θάνατο. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Αν παραμείνω ζωντανός θα πολεμήσω μέχρι τέλους. Τώρα με έχουν περικυκλώσει εδώ πέρα οι ειδικές δυνάμεις. Τώρα ή θα αυτοπυροβοληθώ ή θα παραδοθώ», είπε.

Τι υποστήριξε πιστωτής του εργοστασίου

Ο ραδιοσταθμός Business FM επικοινώνησε με τον δικηγόρο Σαμσουντίν Ρατνζάμποφ, που είναι και πιστωτής του εργοστασίου «Μενσεβίκ», ο οποίος δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης άρχισε να πυροβολεί όταν ο ίδιος έφθασε στο εργοστάσιο μαζί με τους δικαστικούς κλητήρες με την απαίτηση να τους καταβάλλει το χρέος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Αβεριάνοφ «ψεύτη» και ισχυρίστηκε ότι επανειλημμένα είχε διαμαρτυρηθεί στις αρχές για την συμπεριφορά του, αλλά δεν έλαβαν κανέναν μέτρο εναντίον του με αποτέλεσμα να επέλθει η τραγωδία.

Ο Ρατνζάμποφ είπε ακόμη ότι ο Αβεριάνοφ είχε πάρει δάνειο 2 εκ. δολαρίων το 2010 από την εταιρεία «Ντενίμ Χολ», το οποίο όμως δεν επέστρεψε. Εν συνεχεία υπέγραψαν συμφωνία, βάσει της οποίας θα έπρεπε να επιστρέψει το δάνειο εντός ενός έτους με εγγύηση, σε περίπτωση αδυναμίας την εκποίηση δύο κτιρίων ιδιοκτησίας του εργοστασίου «Μενσεβίκ».

Δείτε εικόνα από το σημείο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ