26-02-2021

Ακροδεξιές «κορώνες» από την τουρκική αντιπολίτευση: Ζήτημα των 18 νησιών του Αιγαίου

  • Για δεύτερη φορά επανέρχεται στο θέμα ο επικεφαλής του CHP
  • «Τα 18 νησιά έχουν καταληφθεί παράνομα από την Ελλάδα»
  • Μία μέρα μετά την εισβολή για προσκύνημα των «Γκρίζων Λύκων» στην Αγία Σοφία

Το «χαρτί» του εθνικισμού παίζει για ακόμα μία φορά ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θέλοντας να επικρίνει τον Ταγίπ Ερντογάν για τα όσα είπε – ή δεν είπε – κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Στον απόηχο της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου στη χώρα μας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) τον κατηγόρησε για ενδοτικότητα απέναντι στην ελληνική πλευρά, ανοίγοντας για άλλη μία φορά το ζήτημα των 18 νησιών του Αιγαίου, τα οποία σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, είναι υπό αμφισβήτηση.

Δείτε επίσης: Κιλιτσντάρογλου καλεί Γιλντιρίμ να πάρει πίσω 18 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP, ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, άνοιξε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης, χωρίς, να αναφερθεί «στα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει καταλάβει η Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το yenicaggazetes, ο Κιλιτζντάρογλου υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει τοποθετήσει 5.000 στρατιώτες σε 18 νησιά του Αιγαίου που κατέχει παράνομα. «Αντί να ζητήσει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα, μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θέτει ζήτημα παράνομης κατοχής από την Ελλάδα νησιών του Αιγαίου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι κατά την περίοδο Ερντογάν παραδόθηκαν στην Ελλάδα 16 νησιά.

Δείτε επίσης: «Γκρίζοι Λύκοι» εισέβαλαν για προσευχή στην Αγία Σοφία (video)

Η δήλωση αυτή μάλιστα έρχεται μία μέρα μετά την προκλητική κίνηση των «Γκρίζων Λύκων» να μπουν στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη για προσκύνημα, δείχνοντας πως οι αντιδράσεις της επίσκεψης Ερντογάν στρέφουν το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης προς ακροδεξιά μονοπάτια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ