17-05-2021

Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι πιστοί συμμετείχαν την Παρασκευή στην προσευχή που τελέστηκε μπροστά από τον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν κατά της αναγνώρισης εκ μέρους του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα – Παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες (εικόνες – video)

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αμερικανικών μουσουλμανικών οργανώσεων, οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λαφαγιέτ, ένα μικρό πάρκο μπροστά από την προεδρική κατοικία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά της εποικιστικής δραστηριότητας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Ο Τραμπ «δεν κατέχει ούτε ένα εκατοστό της γης της Ιερουσαλήμ ή της Παλαιστίνης, είναι ιδιοκτήτης των ουρανοξυστών Τραμπ τους οποίους μπορεί να δώσει στους Ισραηλινούς», δήλωσε ο Νιχάντ Αουάντ, ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αμερικανο- ισλαμικών Σχέσεων (CAIR).

Ο αμερικανός πρόεδρος «ενισχύει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό των χριστιανών στις ΗΠΑ (και) των ευαγγελιστών που πιστεύουν εσφαλμένως ότι ο Θεός αποζητά την αδικία αναγνωρίζοντας την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Έχοντας στο πλευρό του και άλλα ανώτερα στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας των ΗΠΑ, ο γενικός διευθυντής του CAIR ζήτησε από τον ένοικο του Λευκού Οίκου να «προτάξει τα συμφέροντα των Αμερικανών, όχι εκείνα μιας ξένης δύναμης και των λόμπι της».

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ «δεν προκρίνει την ειρήνη, θα προκαλέσει χάος, απλά θα καταστρέψει όλα όσα θα μπορούσαν να επιτευχθούν με την ειρήνη» σημείωσε ένας διαδηλωτής, ο Ζαίντ αλ Χαρασέχ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ