18-01-2021

Για φοροδιαφυγή 1,3 δισ. ευρώ ελέγχεται ο οίκος Gucci

Σε επιβεβαίωση πως διενεργήθηκαν έρευνες την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία του στην Ιταλία, όπου η δικαιοσύνη ελέγχει πληροφορίες για φοροδιαφυγή, προέβη ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci, ναυαρχίδα του γαλλικού ομίλου Kering.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, η εισαγγελία του Μιλάνου έχει υποψίες ότι ο οίκος μόδας δήλωνε επί χρόνια στην Ελβετία έσοδα από δραστηριότητες που ανέπτυσσε στην Ιταλία, με αποτέλεσμα το ιταλικό δημόσιο να ζημιωθεί 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ από φοροδιαφυγή.

Οι ερευνητές διαθέτουν τη μαρτυρία ενός απολυμένου, παλιού στελέχους, και πραγματοποίησαν έρευνες επί τουλάχιστον τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα στη νέα υπερσύγχρονη έδρα του Gucci στο Μιλάνο και σε άλλα γραφεία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Μετά το δημοσίευμα σε σχέση με τον έλεγχο που διενήργησε η τοπική οικονομική αστυνομία στα γραφεία της Gucci στο Μιλάνο και στη Φλωρεντία, ο οίκος μόδας επιβεβαιώνει ότι συνεργάζεται ενεργά με τις αρχές και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι δραστηριότητές του είναι νόμιμες και διαφανείς”, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος μόδας.
Η εταιρία Gucci δεν είναι ο πρώτος κολοσσός στον κλάδο των ειδών πολυτελείας που απασχολεί για φοροδιαφυγή την Ιταλία: το 2013 ο οίκος Prada αναγκάστηκε να πληρώσει 470 εκατομμύρια ευρώ στις ιταλικές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες γιατί δήλωνε επί 10 χρόνια στο εξωτερικό έσοδα που είχε στην Ιταλία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ