18-01-2021

«Πιθανότατα χειροβομβίδα» παραδόθηκε από την DHL στο κυβερνητικό κτίριο της Θουριγγίας

Πακέτο που περιείχε πιθανότατα χειροβομβίδα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην έδρα της κυβέρνησης της Θουριγγίας, στην Ερφούρτη.

Συγκεκριμένα, το πακέτο είχε παραδοθεί την Παρασκευή το απόγευμα και βρισκόταν μέχρι τη Δευτέρα σε αποθηκευτικό χώρο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το πακέτο παραδόθηκε από την ταχυδρομική εταιρεία DHL, η οποία την Παρασκευή έγινε στόχος εκβιαστών, μέσω πακέτου που παραδόθηκε σε φαρμακείο του Πότσνταμ και προκάλεσε την εκκένωση της χριστουγεννιάτικης υπαίθριας αγοράς.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για χειροβομβίδα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι οπλισμένη και αν θα μπορούσε να εκραγεί. Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε «καθαρή εικασία» τον συσχετισμό αυτού του πακέτου με το πακέτο της περασμένης Παρασκευής στο Πότσνταμ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Thueringer Allgemeine», ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σήμερα σε δημοτικό κτίριο στο Ζόντερχάουζεν, 60 χλμ βόρεια της Ερφούρτης, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του κτιρίου να εκκενωθεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ