16-04-2021

«Για τρίτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών»

Στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας ότι: «Το 2018 ενδέχεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την Ελλάδα».

«Στόχος είναι στα τέλη Αυγούστου η χώρα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Για συνεχόμενη τρίτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών», αναφέρεται στη συνέχεια.

Στο άρθρο σημειώνεται επίσης ότι ήδη «στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Αθήνα θα υπερβεί τους στόχους: αντί για 1,75% επί του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 2,44%». Ο συντάκτης παραπέμπει στις σημαντικές αυξήσεις της φορολογίας οι οποίες συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Για το ίδιο θέμα η οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche γράφει: «Σύμφωνα με την (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση, μετά από πολυετείς διασώσεις η Ελλάδα αποκτά ολοένα και καλύτερο έλεγχο των οικονομικών της. Το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ζητούν οι δανειστές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ