15-04-2021

Υπέρ του «κογκρέσου συριακού εθνικού διαλόγου» η Δαμασκός

Υπέρ της διεξαγωγής μιας συνάντησης με την συριακή αντιπολίτευση στο Σότσι της Ρωσίας, που είναι πρόταση της Μόσχας με την οποία συντάχθηκαν το Ιράν και η Τουρκία, τάχθηκε το συριακό καθεστώς, προκειμένου να βρεθεί μία πολιτική λύση στον πόλεμο της Συρίας.

Συγκεκριμένα, στην τριμερή συνάντηση των προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, οι Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί συμφώνησαν στη σύγκληση ενός «κογκρέσου συριακού εθνικού διαλόγου» στο Σότσι με τη συμμετοχή του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης.

Πάντως, δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία για τη σύγκληση ενός τέτοιου «κογκρέσου» το οποίο ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί μια «πραγματική ευκαιρία» για την επίλυση της κρίσης, παρά τις αμφιβολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω από την πρωτοβουλία του αυτή.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει» τα συμπεράσματα της συνόδου του Σότσι, τόνισε το συριακό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Συρίας, SANA.

«Η Συρία στηρίζει κάθε πολιτική δράση που σέβεται την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και βοηθά να δοθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία στην χώρα», συμπλήρωσε η ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ