20-04-2021

Βίντεο – ντοκουμέντο: Βορειοκορεάτης στρατιώτης δέχεται πυρά πριν αυτομολήσει στη Σεούλ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα προς τη Νότια Κορέα και στρατιώτες της Βόρειας Κορέας τον πυροβολούν τουλάχιστον πέντε φορές για να τον σταματήσουν.

Δείτε επίσης: Λιποτάκτησε βορειοκορεάτης στρατιώτης – Πυροβόλησαν εναντίον του 40 φορές (εικόνες)

Η Βόρεια Κορέα με αυτή την πράξη παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ.

Ο ΟΗΕ ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός την Τρίτη και την κάλεσε να λάβει μέτρα.

Πλέον, ο στρατιώτης που επιχείρησε να αυτομολήσει έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.

Ο βορειοκορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.

Τέλος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν έχει γνωστοποιήσει αν το πρόσωπο του βίντεο είναι το ίδιο με εκείνο του στρατιώτη που έγινε γνωστό ότι δέχτηκε πυρά όταν προσπάθησε να αυτομολήσει πριν από λίγες ημέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ