22-02-2021

«Η Ελλάδα ρισκάρει να χάσει επενδύσεις 11 δισ. ευρώ», σύμφωνα με το Bloomberg

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg θέτει ερωτήματα, σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προσελκύσει επενδύσεις που χρειάζεται «απεγνωσμένα» για την οικονομική της ανάκαμψη, αναφέροντας ότι δύο από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ, η επένδυση στο Ελληνικό και της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, συνολικής αξίας 11 δισ. ευρώ, έχουν «κολλήσει» εξαιτίας γραφειοκρατικών και νομικών εμποδίων.

Το Bloomberg αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lamda Development για το Ελληνικό, όπου μιλά για «έλλειψη της απαραίτητης εμπιστοσύνης πλέον προς το Δημόσιο».

Προσθέτει ότι η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά από εκείνη της Eldorado Gold που αναφέρει πως κινεί νομικές διαδικασίες κατά της Ελλάδας, λόγω των καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις που χρειάζονται για το πρότζεκτ στις Σκουριές.

«Οι εξελίξεις έρχονται σε μια χρονική στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις για να ανακάμψει η οικονομία, η οποία έχει μειωθεί περισσότερο από 25% από την αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, με την ανεργία να ανέρχεται σε πάνω από 20%» σχολιάζει το πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ