16-05-2021

Και επίσημα πρόεδρος της Μπούντεσταγκ ο Σόιμπλε – Τι σημαίνει το αποχαιρετιστήριο «Ο» (εικόνες)

  • Για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια η ακροδεξιά στη γερμανική Βουλή
  • Σχεδόν σίγουρη η εκλογή του Σόιμπλε στη θέση του προέδρου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής μετά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου η γερμανική Βουλή.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της  τα αποτελέσματα έχουν είναι τα εξής: 501 ψήφοι υπέρ του Σόιμπλε, 173 καταψήφισαν και 30 αποχές. 

Ο συμβολικός αποχαιρετισμός στον Σόιμπλε

Με έναν ιδιαίτερο και αρκετά συμβολικό τρόπο αποχαιρέτησαν οι υπάλληλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, μετά από οκτώ χρόνια.

Δείτε επίσης: Τι σημαίνει ο αποχαιρετισμός όλο νόημα στον Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών (εικόνα)

Υπάλληλοι, χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο και αποχαιρέτησαν τον Σόιμπλε με ένα μεγάλο μαύρο μηδενικό.

Δείτε επίσης:Τέλος εποχής για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια η ακροδεξιά στη γερμανική Βουλή

Η AfD κέρδισε έδρες στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας για πρώτη φορά στις εκλογές του περασμένου μήνα, αποδυναμώνοντας τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, που δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή παρά να επιδιώξουν τον σχηματισμό ενός νέου τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού.

H ακροδεξιά και οι selfie

Οι ακροδεξιοί βουλευτές του AFD φαίνεται να απολαμβάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο και δεν σταματούν να βγάζουν selfie.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ